Het beste aardbeien smoothie recept

aardbeien smoothie

Wat kan er beter zijn dat een longdrink glas met een heerlijke aardbeien smoothie? Je zal merken dat je een betere shake zelf kan maken dan de lokale smoothie makers. Dit is een dikke aardbeismoothie gemaakt met mollige, rijpe bessen en premium ijs. Het is bedekt met gezoete, op smaak gebrachte slagroom.

Het volgende recept maakt twee shakes. Maak een halve tegelijk, om de mixer niet te veel te vullen, zodat het mixen makkelijker gaat.

Alvorens de smoothie te maken, is het handig de blender en glazen in de vriezer te koelen . Het is moeilijk om een dikke smoothie in een warme blender te maken; dan smelt het ijs. Het ijs moet keihard worden. (Gebruik een ijsje spade, niet schep, om los te wrikken uit harde bevroren ijs.) Het is ook goed om de shake niet langer dan nodig te mixen; de wrijving van de motor zorgt ervoor dat er warmte ontstaat die het ijs kan smelten.

Wat heb je nodig:

2 1/2 kopjes van rijpe, verse aardbeien

1/2 kop kristalsuiker

ongeveer 3 kopjes premium vanille-ijs

2/3 kop half en half (of een 50:50 mengsel van melk en slagroom)

gezoete slagroom voor het bijvullen

Het recept

  • Was de aardbeien, knip ze, en snij ze in stukken. Strooi de suiker op de bessen en laat ze weken bij kamertemperatuur gedurende twee uur of een nacht in de koelkast.
  • Leg de helft van de aardbeien en de helft van het ijs in een blender plus de helft van het sap van de bessen. Pureer tot een gladde mix. Voeg de helft van de half en half en meng.
  • Doe de shake in een hoog, gekoeld glas terwijl u de tweede smoothies maakt.
  • Bekroon de shakes met slagroom en een optionele aardbei stukjes en serveer.

Tips

Er zijn een aantal trucs voor het maken van een zeer goede aardbeismoothie. Begin met de beste bessen. Als ze niet volledig rijp zijn, zullen ze niet lekker zijn, maar als ze beginnen papperig te worden, kunnen ze ook niet de juiste smaak hebben. En zet de juiste hoeveelheid van de bessen in de smoothie. Oordeel over de hoeveelheid door de kleur van de shake; het moet een rijk, maar pastel roze zijn. Als het te licht is, voeg dan meer bessen toe aan de mix.

Proef de shake voordat je het gaat serveren. Als het niet genoeg aardbei smaak heeft, voeg dan wat aardbeiensmaak toe.

 

Voor de slagroom topping

  • 1 kop zware slagroom (het vetgehalte moet 35% of meer zijn)
  • 1/4 kop poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille of andere smaak

Recept

1. Koel de room, het keukengerei en kom dat je gaat gebruiken.

2. Klop de slagroom met gemiddelde snelheid tot de zachte pieken zich vormen.

3. Voeg de poedersuiker en smaak en blijf kloppen tot stijve pieken zich vormen. Niet teveel, dat is ook niet goed.

In plaats van vanille kan je een andere smaak proberen. Aardbei werkt natuurlijk goed, maar een van de “warme” smaken is ook prima. Franse vanille, bruine suiker en karamel smaken zijn allemaal goede keuzes.

Bron van dit heerlijke recept: deze blog.

aardbeien smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>